Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2014 13:45 - Завръщам се с пост след доста време
Автор: slan4evausmivka Категория: Забавление   
Прочетен: 3085 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 11.11.2014 13:50


 Здравейте,блогъри!
В момента имам доста свободно време и реших да се завърна в блога си след голямо отсъствие.Честно казано не знам защо спрях да пиша,но ето ме пак тук.Скоро разглеждах блога на една приятелка- http://icemagi.blogspot.com/ и си казах защо пък да не попиша и аз малко.
   На вниманието ви предлагам една статия с източник www.manager.bg , в която се говори за нещата,които да обмислим между 20 и 30 годишна възраст.


1) За формулата на щастието

Формула за добър живот не съществува, както и няма общовалидна дефиниция за „правилен” и „неправилен живот”. Но има избор и последствия от него, затова е полезно 20-годишните да се замислят за своето бъдеще. Така ще се чувстват по-добре, когато това бъдеще настъпи. Ако отделяте достатъчно внимание на живота си в периода от 20 до 30 години, чакат ви забележителни дни.

2) За избора

Невъзможно е да прекараш живота си само в размисъл. Единственият начин да разбереш какво трябва да правиш е да правиш нещо. Принципът „Моят живот е в моите ръце” в известен смисъл е плашещ. Страшно е да се осъзнава, че чудеса не стават, че не трябва просто да седиш и да чакаш. Незнанието какво искате да направите с живота си е защитен механизъм срещу този страх. Това просто е начин да си давате вид, че настоящето няма значение. Нежеланието да се правят избори не е нищо друго освен илюзия, че ще можете да изживеете живота си без да поемате отговорности.

3) За приятелите

Понякога, нашите приятели задържат развитието ни. По правило хората, с които формираме близки отношения, прекалено много си приличат, за да ни предложат нещо друго освен състрадание.

4) За връзките

Слабите връзки – това са бивши работодатели, познати и други  хора, които така и не са станали наши близки приятели. Именно те ни откриват достъпа към нещо ново. Те имат опита, който ние нямаме. Познават хора, които ние не познаваме. Информацията и възможностите се предават по слабите връзки.

5) За увереността в себе си

Уверенността не е вродено, а придобивано с опита качество. Показната самоувереност възниква при опита да се прикрие неувереност. В основата на неподправената увереност лежи опита на непосредствена дейност или спомените за постигнати успехи, особено ако зад тях стоят големи усилия. За каквото и да става дума – за любовта или за работата – увереността в себе си надделява над неувереността само, когато се опира на опит. Друг път няма!

6) За парите

Когато си на 20, може да вярваш, че пред теб има още десетки години, в които ще печелиш все повече. Но повечето статистики, особено в последните години сочат, че средно, някъде около 40-те, заработваното стига своя пик, след което в най-добрия случай остава без промяна.

7) За избора на спътник в живота

Това е като да играеш на рулетка и да заложиш всичко на червено. Вашият избор на партньор зависи от едно решение, за което винаги трябва да помните, че е свързано с всички аспекти на живота – пари, работа, начин на живот, семейство, здраве, пенсия и дори смъртта – всичко се превръща в съревнование по двойки. Всички събития от вашия живот ще бъдат тясно преплетени с почти всички събития от живота на вашия партньор. И нека да погледнем истината в очите: ако бракът се окаже неудачен, не бива просто да се зарязва като омръзнала работа.

8) За брака

Макар и медиите да превъзнасят днес тенденцията за живот без обвързване, истината е, че не е приятно да си сам. В хода на изследване, в рамките на което бил анализиран животът на млади хора малко над 20-те, станало ясно, че 80% от участниците не са доволни от този начин на живот. Постоянното отсъствие на половинка даже се оказва пагубно за мъжете, тъй като самооценката им пада след навършването на 30-те, ако дотогава не са успели да си намерят житейски спътник.

9) За социалните мрежи

Повечето млади хора, след 20-те вече са достатъчно умни и не сравняват живота си с това, което виждат в профилите на разни знаменитости. В същото време обаче те възприемат постовете и снимките в социалните мрежи като реалност. Не осъзнават, че това е компенсаторна реакция чрез която повечето хора просто прикриват проблемите си. Подобна самозаблуда кара потребителите на социалните мрежи постоянно да сравняват социалния си статус с нечии по-високи стандарти. И тогава техният не чак толкова лош живот започва да им се струва пълен провал.

10) За съжалението

Това, което днес не разбирам и за което малко съжалявам е защо толкова време съм пропиляла в купони и мотаене по заведения с хора, чиито лица дори не си спомням сега. Да си на двайсет е прекрасно, но струва ли така да прахосваш тези години?

11) За потенциала на мозъка

Безусловно, след като навършите 30, мозъкът ви си остава пластичен, но никога повече няма да ви предложи такова огромно количество нови невронни връзки. Никога повече няма да можете да изучавате нещо ново толкова бързо, както преди. Никога повече няма да ви бъде лесно да станете тези, които се надявате и искате да сте. Следователно, бездействието в този период е много опасно.

12) За отговорността за собствения живот

Бъдещето не е написано на небето. Няма никакви гаранции. Затова поемете отговорност за живота си. Поставете си цели. Намерете си работа. Създайте семейство. Не забравяйте, че времето върви. Внесете определеност в живота си. Вашата съдба не трябва да зависи от това, че нещо не сте знаели или не сте направили. Сега правите избора, който определя вашия живот.

Хубав ден от мен на всички :))))))))) P.S.Честит ден на христианското семейство,нека Св. Мина закриля вас и семействата ви.
















































Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: slan4evausmivka
Категория: Забавление
Прочетен: 183599
Постинги: 78
Коментари: 157
Гласове: 1174
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031